top of page

Om kursholderene

RUTH WILHELMINE MEYER er en særegen vokalkunstner og stemmepedagog.  Hennes vokale klangrikdom og med et stemmespenn på mer enn 6 oktaver gjør henne etterspurt til både konserter, sceniske produksjoner, filmmusikk over hele verden. Hun har solid kjennskap til stemmebruk og ulike måter å produsere lyd på. 

Hun samarbeider med musikere og scenekunstnere fra en rekke land og innen ulike musikalske sjangere. Hun har utgitt en rekke CDer, den siste utkom høsten 2018 og var et samarbeid med vinner av Nordisk Råds musikkpris 2018: Nils Henrik Asheim. Ruth W. Meyer har mastergrad i musikkpedagogikk fra Griegakademiet og to års videreutdanning fra Mozarteum, Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Salzburg. Hun er høyskolelektor i sang ved Norwegian Theatre Academy, underviser jevnlig på Ole Bull akademiet og er en ettertraktet kursholder i mange land. Hun mottok EDVARD prisen 2019 for komposisjonene til prosjektet KLANGBIOTOPER.

Se mer på www.wilhelmine.no

​

PER JOHAN ISDAHL er psykologspesialist og har utdanning fra Norsk karakteranalytisk forening, Institutt for psykoterapi og spesialisering i autisme behandling hos Eric Schopler i North – Carolina. Han har deltatt i utvikling og tilpasning av psykoterapi som del av psykiatriske sykehus sine tilbud til befolkingen med inspirasjon fra faglig profil ved Wiliam Alason White Institute i New York. Han har vært ansatt ved Emma Hjorts Hjem, Bleiker behandlingshjem, Oslo Hospital, Gaustad sykehus, Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri og Oslo Universitetssykehus Ullevål. Han var en av initiativtakerne til opprettelse av Regionalavdeling for spiseforstyrrelser (Rasp) og avdelingens første leder. Isdahl har deltatt i flere samarbeidsprosjekter vedrørende mental helse i Folkerepublikken Kina. De kliniske områdene Isdahl har spesiell kompetanse innenfor er autisme og utviklingshemning, spiseforstyrrelser, kroppslig selvskading, traumaformer etter overgrep og eksistensielle lidelser hos menn over livets syklus samt ikke – verbal kommunikasjon.

Isdahl har deltatt i flere prosjekter for kompetansebasert reorganisering i psykisk helsevesen i møte med primærtjenestenes oppgaver. Han har utdanning fra London School of Economics and Political Science i helse og sosial planlegging og mellomfag i kriminologi fra Universitet i Oslo.

Hans psykoterapeutiske orientering er preget av estetisk baserte kommunikasjonsformer og forskingskulturen hos Society for the Exploration of Psychoterapy Integration. Han er medlem av IAP og Norsk Forening for klinisk og eksperimentell hypnose. Isdahl har forsket i psykiatriens historie. Han har publisert

  •  «Historien til et øyeblikk. Herman Major ved Oslo Hospital. (1988),

  • Grepet om hjernen. Fra lobotomiens historie. (1993),

  • Liv uten livets rett. Drapet på psykiatriske pasienter under andre verdenskrig. (2009),

  • The sudden presence of the past. To the memory and times of Charles Blondel. (2014/2018 (In press)

  • Finn Skårderud, Per Johan Isdahl: Kroppstanker. Kropp, kjønn, idehistorie. (1998)

  • Per Johan Isdahl: Måltidsforstyrrelser. En psykoterapeuts erfaringer. (2017) Denne boken gir innblikk i integrasjonsforståelsen som Isdahl etterstreber

 

Isdahl har vært med å lage antologien

  • Psykologiske almentjenester. Psykologarbeid i helsestasjon, skole og sosialkontor.  (Knoph,Bogen,Austlid, Isdahl) (1983)

  • Per Johan Isdahl: In usus tempore. Når beslutninger tas om personer med reduserte autonome ressurser. I Omsorg nr. 3, 1993.

bottom of page